Lucie Kolaříková: Rozhovor o sebelásce je inspirativní, žel obsahuje klasické materialistické chyby a nedostatek skutečného poznání sama-sebe. A co vy? Znáte už sami-sebe? A máte se opravdu rádi?

Lucie Kolaříková a rozhovor o „sebelásce“, který vedla na TV „Cesty k sobě“, žel obsahuje klasické materialistické chyby a ukazuje nedostatek skutečného poznání sama-sebe.

Zjednodušeně řečeno: Paní Kolaříková mluví o svém těžkém životním období v době studií, kdy velký stres a nároky na ní kladené vyvolaly panické ataky. Její intuice ji dovedla k tomu, že namísto „bojování se svým tělem“, dospěla k lepšímu kontaktu sama se sebou, se svými emocemi, jak sama říká.

A co vy? Znáte doopravdy sami-sebe?

Každopádně právě na tomto místě v rozhovoru začíná ta nejlegračnější část — především, pokud už sami znáte ono největší tajemství a nejvyšší Poznání o sobě-sama, o vnitřním dítěti — jak se můžete podrobněji dočíst např. zde »

Vnitřní průvodce?

Pro zasvěcené a opravdu znalé sebe-sama působí dokonale komicky, když ona Lucie popisuje „jak se prý naučila komunikovat se svým strachem…“ a samozřejmě neopomene hned dodat „že to je jen hra, že prý ten strach samozřejmě není reálná bytost…“ 😀 A hned jako, že prý vytvořila i meditaci k tomu… a že ji lidem doporučuje… a tuhle a tamto… Absurdita na entou 🙂

Jinými slovy, ona údajně dospěla tou komunikací se svými emocemi a svým podvědomím k tomu, že by se měla mít ráda…

Na jednu stranu to všem těm zmateným lidičkám asi nemůžeme vyčítat, jelikož skutečné poznání sama-sebe je před námi stále a doposud důsledně utajováno… Osobně mi to přesto stále připomíná to podobenství, jako když byste chtěli jezdit z Prahy do Brna přes Vatikán. Přijde vám to jako šikovné řešení? 😉

Vidíte tu absurdnost? Velmi podobně, jako autor nedávno zmíněné metody „vnitřní dítě“ » dotyčná dospěla vcelku správně k tomu, že vycítila jakože tam uvnitř psychiky každého z nás je cosi, co volá po pozornosti a komunikaci. Ale přitom cítíte z té dámy, že se stydí už jen za tu myšlenku, jako že by snad mohla komunikovat sama-se-sebou… 🙂

A tato dáma s velmi povrchním chápáním nebo spíše nepochopením podstaty jevu, se dnes cítí jakože dostatečně kvalifikovaná k tomu, aby léčila ostatní… 🙁 I přes tu šílenou absurditu počínání té dámy, věříme že i sdílení jejího velkého tápání a bloudění, může pomoci v hledání všem opravdu hledajícím

…protože třeba pak lépe pochopí úžasnou hloubku a sílu pravého Kristova poselství, které jde až na dřeň a mluví o tom, že tam uvnitř vaší psychiky je oddělená polovina vaší původně celistvé duše.

…pak možná pochopí, proč právě láska k sobě je tím nejúčinnějším prostředkem na Cestě k tomu nejpodstatnějšímu cíli… a samozřejmě vám umožní také žít kvalitní život tady a teď.

…pak možná pochopí, že tam uvnitř naší psyche (duše), v podvědomí, je oddělená skutečná bytost, naprosto reálné a samostatné „vnitřní dítě“, které akutně potřebuje, abyste mu trvale věnovali pozornost a Lásku. Aneb jak velmi trefně říká i „Marcelka z hor“: Dejte pozornost sami sobě »

VIDEO: „Marcelka z hor“ v rozhovoru mluví o „sebelásce“ (v čase ca 1h od počátku)

…pak možná už všichni pochopí, proč Kristus mluví o tom, proč máme mít toho druhého jednoduše jako parťáka:

Tomáš 48. Ježíš řekl: Když dva spolu uzavřou mír v jednom domě, pak mohou říci hoře: „Pohni se“, a ona se pohne.
Tomáš 106. Ježíš řekl: Když dva učiníte jedním, stanete se Syny člověka. A když řeknete: „Horo, pohni se“, tak se pohne.

Všechny detaily už jsme na ragauian.cz z mnoha úhlů rozebírali, připomeňme si teď jen, co je charakteristické pro ty dva tam uvnitř psyche, v jednom domě těla. Pak se stane i velmi zřejmým proč Lucie Kolaříková našla (velkou oklikou) chatrnou a děravou cestičku k té druhé polovině sama-sebe… ale proč celý ten rozhovor vám nakonec dává jen málo…

VIDEO: Lucie Kolaříková, rozhovor o „sebelásce“

  • https://youtu.be/QEKworZw9Z0?t=171

Mark Dzirasa a jeho metoda úspěchu

Teď se podívejme ještě na jednoho pána, který také hodně pracuje s emocemi. Na svých přednáškách říká něco jako „…pro úspěch není nic důležitějšího než se cítit dobře…“

Nebuďte obětí, nýbrž pánem svých emocí?

Mark Dzirasa, motivační „speaker“ a mentor, si získal tak velkou popularitu, že za těžké prachy školí české manažery třeba o tom jak mít úspěch, jak se bránit stresu či manipulaci… „Každý člověk má svobodu se nechat nebo nenechat manipulovat, k manipulaci musí být vždy dva,“ říká v rozhovoru pro magazín „Osobní rozvoj“.

V motivačních knihách se často píše o tom, jak nastavit mysl, aby člověk dosáhl úspěchu. V praxi to ale může být těžké… „Je to vaše volba,“ říká Mark Dzirasa. Lidé, kteří jsou ve fázi oběti, mají pocit, že emoce nejsou řiditelné…

Zatímco tvůrce si uvědomuje, že on je pánem svých emocí, on určuje, jak se bude cítit. Proto se říká, že úspěšní lidé si nosí počasí v sobě. Lidé, kteří umí pracovat se svými emocemi, umí změnit vidění světa.

Je to pravda. Hezky se to říká — ale jak je všem dobře známo — stejně jako si nemůžete vůlí a rozumem nařídit „teď se zamiluji“, stejně tak nemůžete svému PODVĚDOMÍ nařídit „teď se budu cítit dobře…“

Každopádně, také u Marka můžete velmi dobře vidět a cítit, že i on dospěl k pochopení toho faktu, jak velkou roli hrají emoce. Ale i jemu chybí jeden velmi podstatný kousek Poznání!

Ani on podle všeho nezná skutečnou podstatu sebe-sama, takže tu vnitřní komunikaci vede čistě přes emoce a možná i záměrně se vyhýbá označení „ego“. Ten výraz je dnes v oboru „osobního rozvoje“ nepopulární, je významově velmi zdeformován a pokroucen… kdy většině lidí vyskakuje automaticky asociace s egoismem a sobectvím. Těžko říci, zda větší díl viny nese katolická církev, nebo spíše východní duchovní směry a jejich velký omyl s potlačováním a rozpouštěním ega »

Musíme si znovu připomenout, že ego, které je kultivováno pomocí lásky k sobě se rozhodně nestává sobcem, naopak se stává více láskyplným… a hlavně se pomocí té lásky stává naším parťákem!

To je prostý fakt, který vám ani Mark za ty jeho těžký prachy neprozradí…

Nebyla by komunikace se svými „emocemi“ napřímo, přece jen snadnější než přes Vatikán, nemyslíte? 😉 Nemusíte ani platit nikomu těžký prachy… Stačí když dáte pozornost sami-sobě!

Připomeňme si závěrem znovu prostou informaci:


Struktura lidského vědomí, duše

Když si procítíte následující jednoduché informace, které vám složí rozbité střípky znalostí do úplného obrazu, budete si říkat — proboha, proč to těm lidem stále ještě nedochází? PROČ ONI TY VĚCI TAK KOMPLIKUJÍ?! Důkaz těchto informací každý naleznete v sobě »

Klíčem ke všemu je Poznat, že v lidské mysli spolu soupeří jin a jang, dvě oddělené sebe-vědomé bytosti. Jenom a pouze toto pochopení vám umožní provést účinnou změnu ve svém životě:

  • ego-tělo ~ oddělení-individualita, podvědomí, emoce, vášně, pudy…
  • součtová duše ~ denní vědomé já, v této duši soupeří a projevují se v různém poměru ego i duch, je to jakoby součet ega+ducha…
  • duch ~ sjednocení-nepodmíněná láska, kreativita, cítění, svědomí…

Jak nejúčinněji ovlivnit podvědomí, které nemáme vědomě pod kontrolou? Přesně tak, jak to děláme v každém láskyplném partnerském vztahu! Ve skutečné Lásce přece partnera nešikanujeme, nechováme se k němu jako diktátor! A takový vnitřní vztah, k menší verzi sama-sebe, nejúčinněji vybudujeme právě pomocí Pravé Lásky, třeba tak, jak o ní krásně mluví Marcelka z hor v této přednášce »

Pokud doopravdy chcete pozvednout své vědomí, je pro vás důležité vědět, že tzv. součtová duše člověka obsahuje 2 základní oddělená vědomí: Ego-tělo a duch. • Duše obsahuje 7 základních energetických vrstev spojených s jednotlivými čakrami. • Čakry 5–7 (horní vnitřní elipsa) patří duchovnímu člověku, duchu. • Čakry 1–3 (spodní vnitřní elipsa) patří hmotnému člověku, egu. • 4. čakra lásky mezi nimi tvoří most – ze dvou činí jedno! Ano, Cestou ke sjednocení sebe-sama je kristovská Láska k sobě-sama!

Pokud vás zajímá podrobnější rozbor struktury lidské duše a přítomnosti tzv. božské Jiskry v ní, podívejte se co píše Paul Birnie zde »