Co je tzv. channeling? K čemu je dobrý? Komunikace s „mimozemským“ vědomím? A jak komunikovat s vědomím vlastního těla? Co radí Kristus?

„Channeling“ je získávání informací skrze komunikaci s různými úrovněmi vědomí. Vyjdeme z veřejně publikovaných zkušeností autorky Didi Aryanelle a pokusíme se upřesnit nebo doplnit podrobnosti v oblastech, kde je ta dáma nepřesná…

Hmota neexistuje!

Základem je chápat, že celé naše Univerzum je tvořeno jen a pouze energiemi na různých frekvencích. Vibrující energie nese informace, což už ví dokonce i oficiální pozemská fyzika.

Nikola Tesla: Pokud chcete pochopit Univerzum, uvažujte o energii a frekvenci (vibracích). Kresba: Micke Hill

Lze se napojit na kameny, rostliny a zvířata stejně tak jako na duše žijících i zemřelých nebo různé kolektivní vědomí a archetypální energie. Důležitá je komunikace s vědomím vlastního těla. Tímto přirozeným způsobem lze udržovat tělo zdravé a v harmonii, protože žádné poučky a zkušenosti od ostatních lidí nemusí být relevantní pro naše tělo.

Channeling (čeneling) může být popsán jako přijímání inspirace, intuice, vyšší vedení nebo múza… Všichni skvělí vynálezci a autoři channelovali, umělci channelují, každý má schopnost být channeler. Je to o tom, jestli to děláte vědomě nebo ne, říká Didi.

Analogie s rádiovým vysíláním

Channeling lze z jiného úhlu pohledu popsat také jako přijímání informace, kterou vysílá vzdálený vysílač. Každý dnes zná princip rádia, kdy existuje mnoho různých „stanic“ na různých frekvencích a vy na svém přijímači vyladíte jednu dle své volby. Tento princip ukazuje následující obrázek. Rádiové vlny sice nevnímáte svými smysly, protože jsou mimo váš frekvenční (vibrační) rozsah, ale pomocí elektro-magnetické technologie je umíme dekódovat na zvukové vlny, které naše tělo vnímá skrze ušní senzory a poté posílá nervovými drahami do mozku, kde se tyto signály znovu dekódují, tentokráte na člověku srozumitelnou informaci…

„Channel“ znamená v češtině (přenosový) kanál a při „channelingu“ se tak prostě a jednoduše česky napojujete na určitý jeden konkrétní vysílací kanál. Rádiové vysílání tak technicky napodobuje to, co je našemu vědomí přirozené.

Radio stations and simple receiver of AM radio signals

Tzv. pád lidské duše a uvěznění ve hmotě

Tzv. pádem do hmoty, neboli vibračním poklesem našeho vědomí, jsme jako lidé byli uvězněni ve velice omezeném frekvenčním spektru, které vnímáme skrze 5 smyslů těla.

Cílem duchovního vývoje proto musí být znovu-sjednocení se Zdrojem — což můžeme dosáhnout jedině tak, že se nám podaří vibračně pozvednout vědomí svého těla.

Elektromagnetické spektrum (někdy zvané Maxwellova duha) zahrnuje elektromagnetické záření všech možných vlnových délek. Lidem viditelná část, označená symbolem oka, je jen malou, malinkatou částí spektra vibrací. — Dále, je třeba si uvědomit a ZDŮRAZNIT: Spektrum pokračuje dál a dál vlevo i vpravo od grafu, nejsou zde zakresleny rozhodně všechny existující frekvence! — Odtud plyne i další fatální materialistický omyl, když se lidem pokoušejí nakukat, že prý co oni nedokážou změřit, tak to prý neexistuje. Jsou trapní jako sáňky v létě 😉

Didi pokračuje: V případě nevědomého channelingu někdy přicházejí skvělé myšlenky, ale jsou znečištěny ovlivněny/dekódovány myslí ega [pozn.: tučně je redakčně doplněná část] a dojde ke změnám původní informace. Tím, že vědomě pracujeme na tom, abychom se stali čistým kanálem neboli nezasahovali našimi přesvědčeními a nevědomým programováním od rodiny, společnosti a předků, můžeme získat velmi konkrétní poznatky a výsledky a změnit si tak život tím, že rozšíříme své předem zúžené vnímání reality.

Komunikace s „mimozemským“ vědomím nebo dokonce s bohem?

Většina lidí si pojem channeling spojuje se zprostředkováním komunikace s určitým kolektivním nebo „mimozemským“ vědomím jako jsou například Abraham, Kryon nebo Bashar. Někteří jiní autoři dokonce nadutě prohlašují, že mají spojení s bohem…

Přitom channeling zahrnuje jakoukoli komunikaci všemi jasnosmysly (jasnovidění, jasnoslyšení, jasnovědění, jasnocítění) a s jakoukoli frekvencí vědomí. Channelingem získáme „náhled“ na cokoli se zeptáme, jakoukoli situaci v životě řešíme, říká Didi.

Problémy, rizika a zádrhele

Pozor si musíme dávat jedině na to, že každá úroveň vědomí má svůj názor, tudíž je to jako se ptát na radu kamarádů.

Nežijí náš život, nemají naše zkušenosti a mají tu jiné úkoly a záměry a náplň života. Stejně tak různí duchovní „mistři“, andělé, předci a vědomí typu Abraham můžou poskytnout cenné rady a náhledy, ale nežijí náš život tady v tomto časoprostoru s omezením těla a proto je nejlepší se vždy obracet na svou Duši a své tělo a rozhodovat se na základě toho, co je pro obě tyto naše součásti nejlepší.

Pozn. redakce: Toto vše říká Didi v podstatě správně. Nezmiňuje ovšem další rizika: Především — kanálový přenos může být rušen a narušován nežádoucí informací. Nemůžete si být jisti, že bytost na druhé straně je tím, za co se vydává. Musíte velice pečlivě posuzovat srdcem a intuicí, zda informace je čistá. Dále, bytost na druhé straně má omezení i v tom, jak blízko je ona sama ke Zdroji. Pokud se například napojíte na nějakou bytost v nízkém astrále, je dost pravděpodobné že získáte jen obecné poučky a všeobecné bláboly… ale nic užitečného. Osobně jsem také velice opatrný vůči všem, kteří nadutě prohlašují jakože prý čenelují boha 😉 Jsem si docela jistý, že kosmické vědomí Zdroje není něco, co by vědomí lidské duše v inkarnaci zde na Zemi mohlo chápat. Rozhodně to není bytost v našem pozemském smyslu. Je zde prostě příliš velký rozdíl. Pokud nevěříte, důkladné vysvětlení nabízí např. i Abdrushin.

Jak komunikovat s vědomím vlastního těla?

Nejlepším nástrojem pro zdraví a vitalitu je být v kontaktu se svým tělem a naslouchat jeho potřebám, říká Didi dále. Komunikace s vlastním tělem je naší přirozenou dovedností, většina z nás ji ale neumí a nedělá, protože nás ji neučili, ba dokonce ztížili… pak už neslyšíme autentickou reakci těla na to, co je pro nás v daný okamžik nejlepší volbou. 

Je potřeba dát prostor tělu, aby nás mohlo navést, jaké jídlo a pití, kosmetika, oblečení, pohyb, prostředí, ale i partner nebo práce jsou pro nás nejlepší volbou. Nejčastější chybou je, že lidé tvrdí, že „channelují“ své tělo, přitom jen povídají, čím mají naprogramovanou mysl. Naštěstí channelovat tělo je jednodušší než channelovat jakékoliv jiné vědomí.

A jak je to s vědomím těla doopravdy?

Pokud doopravdy chcete pozvednout své vědomí, je pro vás důležité vědět, že tzv. součtová duše člověka obsahuje 2 základní oddělená vědomí: Ego-tělo a duch. • Duše obsahuje 7 základních energetických vrstev spojených s jednotlivými čakrami. • Čakry 5–7 (horní vnitřní elipsa) patří duchovnímu člověku, duchu. • Čakry 1–3 (spodní vnitřní elipsa) patří hmotnému člověku, egu. • 4. čakra lásky mezi nimi tvoří most – ze dvou činí jedno! Ano, Cestou ke sjednocení sebe-sama je kristovská Láska k sobě-sama!

Pozn. redakce: Na tomto místě musíme vyjádřit zásadní námitku — když Didi tvrdí že prý „základem každé neverbální, telepatické komunikace je meditace“… tak musíme oponovat v tom smyslu, že komunikace s vědomím těla vůbec není „channeling“ — jednoduše protože to vědomí těla není nikde „daleko“ — ono je tady s námi v „jednom domě našeho těla“. Další zásadní zádrhel lze vidět v tom, že klasická meditace obecně ono vědomí těla jakoby „vypíná“! Velmi často zdůrazňujeme, že klíčem ke Vzestupu je sjednocení sebe-sama, tedy sjednocení vědomí ducha a těla — konkrétně např. zde » Poznejte sami-sebe a pak řekněte sami: Jak můžete „channelovat“ s něčím, s čím se sjednocujete? Zkusili jste už DOOPRAVDY Poznat sami-sebe, svou duši? »

Didi pokračuje: Základem každé neverbální, telepatické komunikace je meditace. Uvolněný stav mysli, kdy jsme v mozkových vlnách alfa nebo theta je klíčový. Dalším zásadním krokem jsou otázky. Jak se ptáme ovlivňuje to, jaké odpovědi dostaneme. Tak jako se vším, v čem chcete být dobří, chce to praxi…

Pro začátek stačí, abyste si vyhradili čas pro sebe, párkrát se zhluboka nadechli, zavřeli oči a zaměřili svou plnou pozornost na své tělo. Můžete si pomoci i dotekem. Pak začněte komunikovat, jako kdyby to byl váš kamarád. Pozdravte, zeptejte se, jak se má. Pokud přijde jakákoliv těžká emoce nebo bolest, je to součástí komunikace, nesnažte se od toho v tu chvíli utéct, naopak se snažte doptat, co vám tím tělo chce říci a čím byste ho mohli podpořit. Najděte příčinu, vyřešte jí a podpořte návrat do zdraví a harmonie něčím, o co si tělo požádá.

Dozvíte se spoustu zajímavých skutečností. Každý má jinak vyvinuté jasnosmysly, proto někdo může vnímat informace více obrazně, někdo slovně, pocitově a někdo to bude prostě najednou vědět (tomu se říká jasnovědění). Nejlepším začátkem je naučit se vnímat odpovědi ano/ne…


Tělo je doslova náš nejbližší kamarád!

A za naši redakci teď zdůrazníme skutečné poznání sama-sebe. Nejde o „channeling“, jde prostě a jednoduše o komunikaci s oddělenou polovinou sama-sebe. Ti „dva v jednou domě“ se obrazně setkávají v naší mysli a základním úkolem člověka je učinit z vědomí těla svého nejlepšího spojence. Vědomí těla je ono „vnitřní dítě“, jak jej nazývají někteří učitelé »

Tento klíčový poznatek o rozdělené duální podstatě lidské duše je obsažen v pravém Kristově učení, připomeňme si několik důležitých výroků z Tomášova evangelia:

Kristus nám radí KDE HLEDAT

#5 Ježíš řekl: „Poznej, co je před tvou tváří a skryté se ti odkryje.
Neboť není nic skrytého, co nebude zjeveno.“

#24 Jeho žáci řekli: „Pouč nás o místě [na] kterém jsi, neboť je nám nutností po něm pátrat.“ Řekl jim: „Kdo má uši ať slyší: Je světlo uvnitř člověka světla a svítí celému světu. Pokud nesvítí, je temnota.“

#56 Ježíš řekl: „Kdo poznal svět, našel mrtvolu [neboli TĚLO]. Kdo našel mrtvolu [neboli TĚLO], svět ho není hoden.“

#109 Ježíš řekl: „Království se podobá člověku, který má na svém poli ukrytý poklad, o kterém neví…

#111 … Neříká snad Ježíš: ‚Kdo nalezl sám sebe, svět ho není hoden.‚?

Kristus jasně říká co máme udělat

#11 … Ve dni, [kdy] jste byli jedním, stali jste se dvěma. Jestliže se stanete dvěma, co učiníte?

#22 Ježíš spatřil mladé pijící mléko. Řekl svým žákům: „Tito malí co pijí mléko se podobají těm, co vstupují do království.“

Řekli mu: „Jsme tedy malí a vstoupíme do království?“

Ježíš jim řekl: „Když učiníte dva jedním a učiníte vnitřek podle vnějšku a vnějšek podle vnitřku a hořejšek podle dolejšku a tak učiníte muže a ženu jediným, aby se muž nestal mužem a žena ženou. Když učiníte oči namísto oka a ruku namísto ruky a nohy namísto nohou, obraz namísto obrazu, tehdy vejdete do království.“

#48 Ježíš řekl: „Pokud se spolu usmíří dva v tomto jediném domě, řeknou hoře: ‚Přemísti se!‘ a přemístí se.“

#106 Ježíš řekl: „Pokud učiníte dva jedním, stanete se syny člověka. A když řeknete: ‚Horo, přemísti se!‘ přemístí se.“

#67 Ježíš řekl: „Ten, kdo zná vše, zatímco se mu nedostává [poznání?] sebe sama, [tomu] se nedostává všech míst /všeho/.“

#70 Ježíš řekl: „Pokud to zplodíte v sobě, to co máte /v sobě/, vás zachrání. Pokud nemáte, [pak] to ve vás, co v sobě nemáte, vás zabije.“

#75 Ježíš řekl: „Je mnoho [těch], co stojí u dveří. Ale ‚jediní‘ [‚samo-jediní‘ neboli ti, kdo ze dvou udělali jedno] jsou ti, kdo vejdou do svatební síně [do království Otce].

JEŽÍŠ TADY ZCELA JEDNOZNAČNĚ MLUVÍ, O TOM ŽE MÁME HLEDAT VE SVÉM NITRU, POZNAT CO MÁME „TĚSNĚ PŘED NOSEM“… a já mohu jen dodat že každý může vypozorovat/poznat ty dva hlasy uvnitř sebe…

2 komentáře u „Co je tzv. channeling? K čemu je dobrý? Komunikace s „mimozemským“ vědomím? A jak komunikovat s vědomím vlastního těla? Co radí Kristus?“

  1. Toto je fenomenálne dielo, ktoré by si zaslúžilo knižné vydanie aj s obrázkami.

    Čo sa týka poslednej doby zjavenia Jána. Šelma je digitálne ID alias Programovateľná svetová digitálna mena, ktorá je zatím v plienkach. Podľa ekonómov ju zavedú od roku 2025 a do roku 2030 plánujú stiahnuť všetky hotovostné peniaze z obehu. Nasadením Digitálneho Eura začne Orwell. Boj o energiu duší prebieha už od roku 2012 ale centrálnou svetovou digitálnou menou by sa by sa výrazne zintenzívnil.

    Na ľudí sú dnes naviac aplikované mind control zbrane o ktorých ľudia nemajú tušenia. Tisíc megawatové anténne haarp polia zo stoviek miest zeme udržujú ľudí v hypnóze vysielaním vlnovej genetiky takže o nejakej slobodnej vôli človeka sa nedá hovoriť. V kombinácii s chemtrails, nanotechnológiami a čiernou mágiou je bežný smrtelník a jeho duša v otrockom väzení.
    Vysokorozvinutý technologický lov energie duší je v plnom prúde. Je tu však istá skupina vyspelých duší, ktoré sú neuloviteľné, nedokážu nás technicky dostať do hypnózy ani manipulovať. A stále nás pribúda.

    Scénar je preto otvorený. Nemusíme skončiť Orwellom. Od roku 2022 sa Zem začne dostávať do pozitívnych solárnych vibrácií. Držme sa ich. Pri vysokej vibrácii lásky, žiaden jed, žiadna nanotechnológia, žiadna zbraň na človeka nemá dosah. Viď Celestínske proroctvá.

    Prajem veľa úspechov a díky za skvelé články!

    1. souhlasím s vaším hodnocením současné světové situace… jen váš závěr považuji na příliš optimistický… ano, skupina vyspělých duší, které se ještě rozšíří o další, kteří se stačí probudit z obluzení, neskončí Orwelem… naprostá většina ostatních ano, pokud nedojde k zásahu vyšší moci světovou katastrofou… prostě v čase konce věku třídit se musí a bude… základním kriteriem bude úroveň vibrací lidské duše v okamžiku klíčové události… přeji úspěch vám i vašim blízkým…

Komentáře nejsou povoleny.