Že by i na naší ulici byl ještě někdy svátek? Poslechněte si slova ženy, které se po letech postavila dobrovolně na druhou stranu barikády.

Dnes mne překvapilo a potěšilo video, které jsem převzal ze sociálních sítí a na níž je možno vidět vystoupení paní Markéty Dobiášové, reportérky, moderátorky a dramaturgyně.

Markéta Dobiášová (* 9. dubna 1977 Třebíč) vystudovala Filozofickou fakultu Univerzity Palackého v Olomouci. V letech 19971999 se živila jako produkční v Divadle Bolka Polívky v Brně a regionální TV Fatem. Následně pak mezi lety 1999 a 2001 pracovala v redakci zpravodajství TV Nova a v České televizi (podílela se na zpravodajství a na pořadech Tady a teď a Fakta). V letech 20022003 spolupracovala s Nadací Člověk v tísni, když natáčela v Jižní Koreji a v Číně dokument o severokorejských uprchlících. S TV Nova pak spolupracovala na pořadu Na vlastní oči.

Od roku 2003 působila v České televizi jako reportérka pořadu Reportéři ČT. Od roku 2005 se rovněž podílela na tvorbě více než 10 dílů pořadu 13. komnata (připravovala díly o těchto osobnostech: Vendula Svobodová, Wabi Daněk, Naďa Urbánková, Dáša Bláhová, Simona Chytrová, Kateřina Kornová, Zuzana Stirská, Miroslava Němcová, Jiří Žáček, Jana Šilerová, Barbora Kohoutková a Ivan Hlas).

Společně s kolegyní Anetou Snopovou získala Novinářskou cenu za rok 2012 v kategorii audiovizuální žurnalistiky Nejlepší analyticko-investigativní příspěvek. Konkrétně se jednalo o reportáž pro Českou televizi s názvem Letadla CASA.

Od 15. března do 28. června 2015 také dočasně moderovala pořad 168 hodin za Noru Fridrichovou, která odešla na mateřskou dovolenou (je uváděna i jako dramaturgyně pořadu).

Dále působila na televizní stanici CNN Prima News v období od března do září 2020 a měla zde na starosti vedení investigativního týmu. Z CNN Prima News odešla do Seznam Zpráv, kde působila od listopadu 2020 až do srpna 2021. Naposledy působila jako redaktorka Reflexu.

Konečně se objevují signály, že ne všichni pracovníci maistreamových médií mají vymyté mozky a jsou řízeni vysíláním Hlasu Ameriky. Zdá se, že se tentokráte alespoň jedna, možná první vlaštovka vymotala ze svazujících sítí obludného spiknutí maistreamu s českou vládou ve snaze zotročit a oblbnout tento národ a něžně ho zasunout do bruselské nebo rovnou washingtonské řiti.

Osobně oceňuji její odvahu a statečnost, se kterou vystoupila z onoho začarovaného kruhu dezinformací, které si říkají informace, a postavila se na druhou stranu barikády.

A vy si jistě rádi poslechnete, co při té příležitosti nám, lidem této země, cítila potřebu říci.

 

Takže jen houšť! Ledy se začínají všude hýbat a já jsem sám sobě slíbil, že až osoby zodpovědné za dnešní chaos kolem nás budou po starém dobrém českém zvyku ponořovány v ocelových klecích do pokud možno rozvodněné Vltavy, vezmu své francouzské hole a absolvuji těch sto šedesát kilometrů pěšky, abych byl u toho. 

Přidáte se ke mně?

2 komentáře u „Že by i na naší ulici byl ještě někdy svátek? Poslechněte si slova ženy, které se po letech postavila dobrovolně na druhou stranu barikády.“

  1. ANO JSME S TEBOU !
    ANO MÁM PODOBNOU ZKUŠENOST:
    Na počátku pandemické hysterie jsem se
    dostal do nemocnice. Vše viděl z první linie
    lůžka pacienta. Tak dlouho chtěli ze mě
    udělat COVID POZITIVNÍHO, až jsem podepsal
    po 2 měsících REVERS ! 😉 🙂
    S@RU NA INFORMACE !!
    MÁM PROŽITKY …
    NEPRACUJI S INFORMACEMI!
    PŘEDÁVÁM ZKUŠENOSTI

    A to je to
    CO VÁM NIKDO NEMŮŽE VZÍT BOHUDÍK 😉 🙂 ANI ZPOCHYBNIT, JE TO ZAKOŘENĚNÉ VE VÁS. TAKŽE RYZÍ.

    OZ ZY 89

Komentáře nejsou povoleny.